Özbekistan, BAE’nin yabancı sakinleri için 30 günlük vizesiz rejim başlattı

Özbekistan Cumhuriyeti’ne doğrudan yabancı yatırım çekmeyi amaçlayan hükümet BAE’den gelecek yabancılar için 30 günlük sürede vizesiz rejim başlatılıyor

Özbekistan‘ın 28 Aralık 2019 tarihli cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre, “Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşları için Özbekistan Cumhuriyeti’ne giriş rejimini daha da basitleştirmeye yönelik tedbirler konusunda” cumhurbaşkanlığı kararnamesinde değişiklikler yapıldı.

Belgede, değişikliklerin Özbekistan Cumhuriyeti’ne doğrudan yabancı yatırım çekmeyi ve ülkemizin BAE‘den yatırımcılar için yatırım çekiciliğini artırmayı amaçladığı belirtiliyor.

Kararnameye göre:


1. “BAE vatandaşları” ifadesi, “ayrıca BAE’de ikamet eden yabancı vatandaşlar” önerisiyle de desteklenmektedir.

2. Madde 1 aşağıdaki gibi ifade edilmiştir:

“1. 1 Ocak 2020’den itibaren Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşlarının Özbekistan Cumhuriyeti’ne giriş tarihinden itibaren 30 günlük vizesiz bir rejim kurulmuştur. BAE’de ikamet eden yabancı vatandaşlar, Özbekistan Cumhuriyeti’ne girdikten sonra en az 90 gün kalacaklar ise geçerli bir oturma izni sunmalıdır.”

https://www.dunyabulteni.net/orta-asya/ozbekistan-bae-nin-yabanci-sakinleri-icin-30-gunluk-vizesiz-rejim-baslatti-h456563.html

Alakalı yazılar

Yorum yazın