Türkmentel-2019 Uluslararası Haberleşme Fuarı açıldı

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta bu yıl 12.si düzenlenen “Türkmentel-2019 Uluslararası Haberleşme Fuarı”, bugün kapılarını ziyaretçilere açtı.

27 Kasım 2019 14:50

Türkmenistan Sanayi ve Komünikasyon Bakanlığı ile  Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği fuarın açılış törenine; Meclis Başkanı, Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcıları, askeri yetkililer, bakanlar, kamu kurum yetkilileri, yabancı misyon temsilcileri, çok sayıda davetli ve ziyaretçiler katıldı.

Açılış töreninde, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un, fuar dolayısıyla yayınladığı mesajı okundu. Türkmen Lider mesajında; bu fuarın telekomünikasyon alanındaki ileri teknolojilerin tanıtılması ve uluslararası işbirliğinin geliştirilmesi bağlamında büyük önem taşıdığını kaydetti.

Haberleşme fuarı,  yüksek teknoloji alanındaki 90 yerli ve yabancı şirketi bir araya getirdi. Fuarda, Türkmenistan’ın Sanayi ve Komünikasyon Bakanlığı’na bağlı ajanslar ve bu sektörde faaliyet gösteren yerli Türkmen firmaları ürünlerini tanıtırken, Türkmenistan telekomünikasyon pazarında uzun süre faaliyet gösteren uluslararası şirketler de yer aldı.

Fuarı Türkmenistan’da temaslarda bulunmak üzere gelen Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan da ziyaret etti. Erdoğan ve beraberindeki heyet,  gezdiği stantdarda, Türkmenistan’da haberleşme ve komünikasyon alanındaki gelişmeler hakkında bilgi aldı.

https://www.trtavaz.com.tr/haber/tur/avrasyadan/turkmentel-2019-uluslararasi-haberlesme-fuari-acildi/5dde630201a30a2764343bd3

Alakalı yazılar

Yorum yazın