Fergana Vadisi’nde Kamçik Geçidi’nde fırtına uyarısı

Özbekistan, Kırgızistan ve Tacikistan arasındaki dağlık bölgenin tek geçiş noktası olan ve karayolu boyunca günde yaklaşık 10-15 bin arabanın geçtiği Kamçik geçidinde fırtına uyarısı verildi

Özbekistan‘ın en kalabalık bölgesini – Ferghana Vadisi’ni – cumhuriyetin geri kalanına bağlayan Kamçik Geçidi‘nde, birkaç gün boyunca fırtına uyarısı verildi.

Uzhydromet tarafından 20 Kasım itibariyle başlayacak fırtınanın, önümüzdeki günlerde devam edeceği bilgisi açıklanarak Kamçik geçidinden geçmek isteyen sürücüler uyarıldı

Kamçik geçidi, Özbekistan’ın doğusunda, kuzeyinde Kırgızistan ve güneyde Tacikistan ile sınırında bulunan bir dağ geçididir. Geçiş, Angren bölgesinden hemen sonra başlayan, Taşkent bölgesi ile Ferghana Vadisi’nin Namangan bölgesinin Papalık bölgesi arasındaki araçların tek kara yoludur. Buna paralel olarak geçit, Taşkent – Oş karayolu boyunca düzenli ulaşım bağlantılarından geçer. Geçidin maksimum yüksekliği deniz seviyesinden 2268 metre yüksekliğe ulaşıyor.

Geçit, Özbekistan’ın ekonomisi için stratejik olarak önemlidir, çünkü Özbekistan’ın başkenti Ferghana Vadisi – Namangan, Andijan ve Ferghana’nın yoğun nüfuslu üç bölgesine ulaşım ve yolcu trafiğinin yoğunluğunu sağlar; geçitte ana karayolu boyunca günde yaklaşık 10-15 bin araba kullanılır.

http://dunyabulteni.net

Alakalı yazılar

Yorum yazın