Bahreynli yatırımcılar Nur Sultan’da 1200 kişilik bir okul yaptıracak

Kazakistan’ın başkenti Nur Sultan (Astana)’da Bahreynli yatırımcılar tarafından 1200 öğrenci kapasiteli okul inşa edilecek

18 Kasım’da, Nur-Sultan’ın Akimat’ı, Bahreyn Krallığı Kraliyet Yardım Teşkilatı ve Nurlu Astana Kurumsal Fonu, okul inşaatı projesi çerçevesinde üçlü bir İşbirliği Anlaşması imzaladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Malika Beturova, Kraliyet Yardım Teşkilatı Genel Sekreteri Dr. Mustafa Al Saed ve Nurlu Astana Kurumsal Fonu Direktörü Shahmardan Zhanbosynov, üçlü mutabakat anlaşmasının imzalanmasında yer aldı.

Belgeye göre, Nur Sultan‘da 1.200 öğrenci kapasiteli bir okul yapılacak. Tesisin inşaatı, Bahreyn Krallığı Kraliyet Yardım Teşkilatı pahasına Nurlu Astana Kurumsal Fonu tarafından yapılacaktır. İşin tamamlanmasının ardından, devlet okulu şehrin belediye mülküne devredilecektir.

Sosyal tesis inşaatının 2021 yılında tamamlanması planlanmaktadır. Proje okul personeli için 100 yeni iş yaratacak.

Başkent, halihazırda Arap devletlerinden fon sağlayan devlet okulları kurma konusunda deneyime sahip. Bugün Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar Devleti şehri kentte başarılı bir şekilde faaliyet göstermektedir (2018 öğretim yılında 85 nolu Lise ve 2017 akademik yılında 84 nolu lise inşa edildi).

www.dunyabulteni.net

Alakalı yazılar

Yorum yazın