4. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği

Başkent Ankara’da 19-21 Aralık 2019 tarihleri arasında 18 ülkeden ilköğretim öğrencilerinin katılımıyla “4. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği” düzenlenecek.

07 Kasım 2019 14:57

Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Valilik himayesinde, Türk Dünyası Çocuk Vakfı, Altındağ Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), diğer resmi ve özel kurum ve kuruluşların iş birliğiyle yapılacak etkinlikte, yarışmalarla öğrencileri yeni buluşlar yapmaya teşvik etmek ve Türk dünyasının farklı bölgelerinden katılım sağlayan yarışmacıların kaynaşmasına katkı sağlamak amaçlanıyor.

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan, Tacikistan, Tataristan, Kırım Özerk Cumhuriyeti, Başkurdistan Özerk Cumhuriyeti, Dağıstan Özerk Cumhuriyeti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bulgaristan, Yunanistan (Batı Trakya Türkleri), Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Bosna Hersek, Romanya gibi ülkelerin ilköğretim 4, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri, “Buluş” ve “Engellilerin Hayatını Kolaylaştıracak” kategorilerinde düzenlenecek yarışmalara katılacaklar.

https://www.trtavaz.com.tr/

Alakalı yazılar

Yorum yazın