Türkmenistan Devlet Başkanı Japonya’da

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, resmi ziyaret için Japonya’nın başkenti Tokyo’ya gitti.

21-23 Ekim tarihlerini kapsayan ziyarette, bir çok konudan oluşan geniş bir gündemin görüşülmesi bekleniyorYapılacak olan ikili ve hükümetlerarası görüşmelerde; ulaştırma, iletişim ve lojistik, gaz, petrokimya, tarım ve eğitim alanlarında bir çok anlaşma imzalanacak.

Devlet başkanı Berdimuhamedov, Japonya imparatoru Naruhito’nun tahta çıkış töreninde yer alacak , Tokyo’da 22 Ekim’de gerçekleşecek törene yaklaşık 200 ülke temsilcisi ile uluslararası örgütlerden temsilcilerin katılması bekleniyor.

Gurbanguli Berdimuhamedov’un Japonya ziyareti dolayısıyla Japon-Türkmen İş Forumu düzenlendi. İş Forumu’na dev Japon şirket temsilcileri katılırken, Türkmenistan heyeti de bakanlar, devlet kurum yetkilileri, Türkmenistan Sanayiciler ve Girişimciler Birliği üyeleri tarafından temsil edildi.

Forumda konuşan Japon temsilci, Türkmenistan  Devlet Başkanı’nın Japonya’yı dördüncü kez ziyaret ettiğini kaydederek, bunun Türkmenistan ile Japonya arasındaki siyasi ve ekonomik bağların güçlendiğinin bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Ticaret ve ekonomik ilişkiler bağlamında, Türkmenistan’ın ana yatırım ortaklarından biri  olan Japonya,  Türkmenistan’da halen ortak uzun vadeli projeler yürütüyor. İki ülke arasında, Türkmen-Japon ortak ekonomik işbirliği komitesi, Parlamentolar arası komiteler, Orta Asya – Japonya Diyaloğu da dahil olmak üzere, bir çok alanda işbirliği, bölgesel düzeyde başarıyla gelişiyor.

https://www.trtavaz.com.tr/haber/tur/avrasyadan/turkmenistan-devlet-baskani-japonya-da/5daef45f01a30a0f78fe19fa

Alakalı yazılar

Yorum yazın