Bişkek, Tiflis ve Erivan ile ikili ilişkiler kurmak istiyor

Tiflis günü kutlamaları için Gürcistan’a giden Bişkek Belediye başkanı burada Erivan belediye başkanı ile de görüşerek iki ülke ile ikili ilişkiler kurmak istediğini söyledi.

Kırgızistan‘ın başkenti Bişkek’in Belediye Başkanı Aziz Surakmatov, “Şimdi Tiflis Günü..Gürcistan‘ın başkenti Tiflis’teyiz. Tiflis belediye başkanı ile yapılan resmi bir toplantının bir parçası olarak, Kırgızistan ve Gürcistan başkentleri arasında karşılıklı saygı ve güven bağlamında eşleştirme ilişkilerinin kurulmasına ilişkin meseleleri tartıştık ”dedi.

Belediye binasının fotoğrafı. Tiflis Günü kutlamaları sırasında Bişkek ve Tiflis Belediye Başkanı Aziz Surakmatov ve Kakha Kaladze

Aziz Surakmatov, gezinin, toplu taşımada elektronik biletleme tanıtımı ve şehir motorlu taşıt parkının iyileştirilmesinde Gürcü deneyiminden haberdar olmasının mümkün olduğunu ekledi.

Bişkek’in Celediye Başkanı Aziz Surakmatov, Erivan Belediye Başkanı Hayk Marutyan ile de bir araya geldi. Meslektaşlarını her yıl 29 Nisan’da kutlanan Bişkek Günü’ne davet etti.

Tiflis Günü kutlamalarında Bişkek ve Erivan Aziz Surakmatov ve Hayk Marutyan Belediye Başkanları

https://www.dunyabulteni.net/orta-asya/biskek-tiflis-ve-erivan-ile-ikili-iliskiler-kurmak-istiyor-h450366.html

Alakalı yazılar

Yorum yazın