Kazakistan’da izinsiz gösteride 57 kişi gözaltına alındı

Nur-Sultan ve Almatı’da izinsiz gösteri düzenleyen 57 kişi gözaltına alındı

Kazakistan‘ın Almatı’nın merkezinde, Astana Meydanı bölgesinde, izinsiz gösteri düzenleyenler gözaltına alındı.

Yerel saat 2:00’de başlayan göaterilere polis müdahale etti.Gözaltına alınanlar 7 polis aracına doldurularak götürüldü.

İlk gözaltılar Tole Bi ve Zheltoksan Sokakları’nın kesiştiği noktada başladı .

Devlet politikasının ve insan hakları ihlalinin eleştirildiği gösteride ülkenin Çin ile ilişkileri sert dilde eleştirildi.

Geçtiğimiz beş gün içinde, mahkemenin aşırılıkçı olarak ilan ettiği DCK hareketi tarafından çağrısı yapılan mitinglerden önce, çeşitli örgütlerin ve hareketlerin 50’den fazla aktivisti, insan hakları aktivistlerine göre ülke genelinde en az 30 kişi gözaltına alındı, 5 ila 15 gün boyunca idari olarak tutuklandılar.

Kazakistan İçişleri Bakanlığı basın servisi  açıklamasında Nur-Sultan ve Almatı’da yetkisiz mitinglerde 57 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Basın servisi, “21 Eylül’de Nur Sultan ve Almatı’da yetkisiz toplantılar düzenlendi. Savcı makamının tekrar tekrar yaptığı uyarılara rağmen, bazı vatandaşlar yasaklı bir aşırı örgütten kışkırtıcı çağrılara uyarak gösteri düzenledi” denildi.

Daire, “İçişleri organları, kamu düzeni ihlallerini bastırmak için yasaların öngördüğü tedbirleri aldı. Şu anda ihlaller için 57 kişi gözaltına alındı, onları idari sorumluluğa getirme konusu göz önünde bulunduruluyor” dedi.

https://www.dunyabulteni.net/

Alakalı yazılar

Yorum yazın