Türkmen liderin öldüğü söylentilerini dağıtanlar tutuklanmaya başladı.

Türkmenistan hükümeti, CumhurbaşkanıBerdimuhammedov’un ölümüyle ilgili söylentileri dağıtanları tutuklamaya başladı

Türkmenistan‘da 25 Temmuz’dan bu yana, cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhammedov‘un ölümü veya sağlıksız olduğu yönündeki söylentilerle mücadele etmek için ülkede aktif çalışmalar başladı. Türkmenistan yerel medyasında yer alan haberlere göre, Aşkabat ve bölgelerdeki güvenlik güçleri iddiaları yayanlara operasyon başlattı.

Ülkedeki durumun istikrarsızlaştırılmasına katkıda bulunan söylentileri yaymakla suçlanan Lebap ilinde üç kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların Turkmentelekom’un Lebap şubesinin bir çalışanı, bir su işçisi ve kamu hizmetleri alışanı olduğu bildirildi.

Ek olarak, karşı propaganda için Kültür Bakanlığına görev verildi.

Pek çok Türkmen ünlünün Instegram hesaplarında video yayınlayarak, takipçilerine “anavatan haini” nin söylentilerine ve küfretmelerine inanmamaları söylendi.

Türkmenlerin şov dünyasının yıldızları eşzamanlı olarak, Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un ölümüyle ilgili haber yayan insanları damgalamaya başladılar ve aboneleri Instagram’da #duryalan (yanlış etiketli) etiketiyle videolar yayınlayarak bu söylentilere inanmamalarını istedi.

Yerel komedyen Yagshy Goshunov, anavatanını sevmeye çağırdığı ve iftiralara küfrettiği bir temyiz yazdı.

“ Ülkemizdeki gururla yaşayalım. Ve bu iftiracıların yüzlerinin sıcak demirle yakılmasına izin verin! Yaşasın, bizi bu mutlu çağa yönlendiren sayın başkanımız! ” dedi.

www.dunyabulteni.net

Alakalı yazılar

Yorum yazın