Özbekistan, mücevherat ihracatındaki tüm engelleri kaldırdı

Özbekistan, mücevherat ihracatındaki tüm engelleri, değerlerinden bağımsız olarak kaldırdı.

Özbekistan, 1 Temmuz’dan itibaren değeri 5 bin doları aşan mücevher ihracatı için yeni kurallar getirdi. Ülkede tüm değerli taşlar üzerindeki kısıtlamalar kaldırıldı.

Özbekzargarsoanoi Derneği başkan yardımcısı Nodir Mirahmedov, yerel basına bu konuda bilgi verdi. Mirahmedov, “Her şeyden önce, bu konuda, Özbekistan’dan yapılan sıradan ve ucuz mücevherlerin ihracatı konusunda herhangi bir kısıtlama olmadığı söylenmeye değer. Maliyeti 5 bin doları aşan bitmiş mücevher ihracatında bir tür belgesel engel vardı. Bunun için özel bir gümrük beyannamesi doldurmak gerekiyordu – bir ila iki gün süren CCD. Buna ek olarak, gümrük ücretini ödemek gerekiyordu ” dedi.

“Şimdi, Özbekistan’dan 5.000 dolar’dan fazla değerli metallerden mücevherat ihracatı yapan herhangi biri, 2 dakikasını alacak bir beyan formu dolduracak. Ürünün değerinden bağımsız olarak artık belgelenmiş ihracat kısıtlamaları yoktur. Yolcu beyanı da sadece bir istatistiktir, bu tür ürünlerin ihracat hacimlerini anlamak zorunludur, çünkü sözde dolaylı ihracat. Genel olarak, bu yerli üreticiler için ileriye atılmış büyük bir adım ”dedi.

1 Temmuz’dan itibaren kuyumculuk yapmak için lisanslı yerli üreticilerin takılarına örnek bir damgayı bağımsız olarak test etme ve yapıştırma hakkı da vardır.

Ek olarak, mücevherat üretme lisansı olan bireysel girişimciler, bağımsız olarak kendi ürünlerini satma ve hurda metalleri, kıymetli taşlar ve bunlardan nüfustan ürünler alma hakkına sahip olacaklar.

Kaynak: www.dunyabulteni.net

Alakalı yazılar

Yorum yazın