Kazakistan’da hükümet karşıtı gösteriler yapıldı, 80 gözaltı

Kazakistan’da yasaklanan Kazakistan’ın Demokratik Seçimi (DVK) hareketinin lideri Muhtar Ablyazov’un,  1 Mayıs öncesi yaptığı miting çağrısında taşkınlık yapan 80 kişi gözaltına alındı

Kazakistan‘da yüzlerce kişi 1 Mayıs’ta Nur-Sultan, Almatı, Semey, Karaganda ve Aktobe kentlerinde hükümet karşıtı gösteri düzenledi.

Katılımcılar yaklaşmakta olan cumhurbaşkanlığı seçimlerine karşı çıktılar, engelliler ve anneler için daha fazla sosyal koruma talep ettiler ve nükleer santral inşasını protesto ettiler.

Polis memurları, miting sırasında hazır bulundu ancak müdahale etmedi. Olaysız geçen miting sonrası gösteri kurallarına uymayan 80 kişi gözaltına alındı.

Kazakistan’da yasaklanan Kazakistan’ın Demokratik Seçimi (DVK) hareketinin lideri Muhtar Ablyazov,  1 Mayıs öncesi vatandaşları mitinge çağırmıştı.

Cumhuriyet Başsavcılığı Kazakistan Ofisi vatandaşları temyiz, organizasyon ve yetkisiz eylemlere katılım sorumluluğu konusunda uyardı.

Kazakistan’da olağanüstü seçimler 9 Haziran’da yapılacak. Nursultan Nazarbayev’in istifası sonrasında Cumhurbaşkanı olarak görev yapan ve iktidardaki Nur-Otan partisi tarafından aday gösterilen eski Senato Başkanı Kasım-Zhomart Tokayev de dahil olmak üzere sekiz kişi cumhurbaşkanı adayı seçildi.

www.dunyabulteni.net

Alakalı yazılar

Yorum yazın