Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Aşkabat’ı ziyaret etti

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, çalışma ziyaretinde bulunmak üzere Türkmenistan’a geldi. Görüşmelerin ana gündemi, petrol, gaz ve enerji alanlarında daha fazla işbirliği.

Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, çalışma ziyaretinde başkente gelen konuk bakanı kabul etti. Cumhurbaşkanı, Rusya’nın, Aşgabat’ın stratejik  ortağı olduğunu vurgulayarak, Rusya Federasyonu ile çok yönlü ilişkileri geliştirmenin, dış politikalarının öncelikleri  arasında yer aldığını ifade etti.

Görüşmenin ardından Lavrov, yaptığı açıklamada, Türkmenistan ile Rusya Federasyonu arasındaki Stratejik Ortaklık Anlaşması’nın, ekonomik alandan eğitime, bölgedeki güvenlik konularında diyalogdan Hazar’a kadar,  tüm alanlarda, plan ve faaliyetletlerinin temelini oluşturduğunu ifade etti.

Daha sonra  Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı, Sergey Lavrov başkanlığındaki heyetle  bir toplantı yaptı. Görüşmeler sırasında, siyasi-diplomatik, ticari-ekonomik ve kültürel alanlarda iki taraflı stratejik işbirliği konularını ele aldı. Enerji, ulaştırma,  petrol ve gaz alanlarında  işbirliğinin geliştirilmesine ilişkin konular, öncelikli olarak ele alındı.

Toplantının ardından Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı ile Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı arasında işbirliği

programı imzalandı.

https://www.trtavaz.com.tr

Alakalı yazılar

Yorum yazın