ŞİÖ komutanları Kırgızistan’da toplandı

Şanghay İşbirliği Örgütü’ne mensup ülkelerin komutanları Kırgızistan’da bir araya geldi

Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) üye ülkelerinin sınır birlikleri komutanları, ŞİÖ Dönem Başkanı Kırgızistan‘ın kuzeyinde yer alan Issık Göl Bölgesi’nde toplandılar.

Kırgızistan Sınır Devlet Hizmetlerinin ev sahipliğinde düzenlenen altıncı toplantıya, örgüt üyesi Çin, Rusya, Kazakistan, Tacikistan, Özbekistan, Hindistan ve Pakistan sınır birlikleri yöneticileri ile örgütün icra komitesi yetkilileri hazır bulundu.

Sınır Devlet Hizmetleri Başkanı Albay Ularbek Şarşeyev, gazetecilere yaptığı açıklamada, toplantının yapıcı atmosferde yapıldığını belirterek, ŞİÖ üye ülke bölgesinde ve sınırlarında güvenliğin sağlanmasında başarıya ulaştıklarını ve bunu da üst düzeyde yerine getirdiklerini belirtti.

Toplantıda, katılımcılar ŞİÖ üye devletlerinin devlet sınırlarında son gelişmelerle ilgili bilgiler paylaşıldı.

Hindistan ile Pakistan’ın geçen sene üye olmasıyla örgütün dış sınırlarının genişlediğine vurgu yapılan toplantıda, ŞİÖ dış sınırlarında operasyonel duruma ve sınır iş birliğine yeni unsurlar eklendiği vurgulandı.

Kırgızistan, ŞİÖ Dönem Başkanlığını Çin’den haziran ayında devralmıştı.

TÜRKİYE DİYALOG ORTAĞI

Türkiye’nin diyalog ortağı olduğu ŞİÖ, 2001’de Rusya, Çin, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan tarafından Şanghay’da kurulmuştu.

Dünya Bülteni

26.09.2018

Alakalı yazılar

Yorum yazın