Orta Asya ülkeleri İpek yolu vizesi için hazırlanıyor

Çin’in dünyaya açılma girişimi olarak başlayan Bir Kuşak Bir Yol projesi ile gündeme gelen İpek Yolu’nun yeniden canlanması öngörüsü Orta Asya devletleri arasında İpek yolu Vizesi uygulaması için de beklentileri arttırdı

Tacikistan hükümeti, Orta Asya ülkeleri arasında ortak bir ‘İpek Yolu vizesi’ uygulamasının hayata geçirilmesi durumunda destekleyeceklerini açıkladı.

Tacikistan meclisinin uluslararası ilişkiler, sivil toplum kuruluşları ve meclis bilgilendirme komitesi başkanı Olim Salimzoda basına yaptığı açıklamada İpek Yolu vizesi uygulamasına vatandaşların oldukça yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Tapılan resmi açıklamada konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı İmamali Rahman’ın ülkesinin bağımsızlığından bu yana bölgedeki devletlerin yakınlaşmasından, turistler, ürünler ve hizmetler için yapay engellerin kaldırılmasından yana olduğu belirtildi.

Daha önce Özbekistan ve Kazakistan’ın Orta Asya’daki beş devlet arasında Schengen vizesi gibi ‘İpek Yolu vizesi’ uygulamasının hayata geçirilmesi teklif edilmişti. Bu uygulama konusunda taraflar arasında aktif müzakereler halen devam ediyor.


Dünya Bülteni

10.08.2018

Alakalı yazılar

Yorum yazın