Özbekistan’da, okul müdürleri veliler ve öğrenciler tarafından seçilir

18.07.2018

Daha önce, Halk Eğitiminden Sorumlu Devlet Bakanı Sherzod Shermatov’un katılımıyla yapılan bir basın toplantısında, “Xabar.uz” gazeteci, okullardaki yönetim sistemi seçiminin başlatılmasında neler olup bittiği ile ilgileniyordu.

Kun.uz’ bir hükümet kaynağına göre haber verıyor Özbekistan’da okul müdürlerini seçmek için izleme kurulları oluşturulacak.

Özbekistan Cumhuriyeti Halk Eğitim Bakanlığı’nın planlarına göre, konseyler aktif ebeveynlerden ve başarılı mezunlardan oluşacaktır. Raporda, “Denetleme kurulları, Halk Eğitim Bakanlığı’nın tavsiyesine dayanarak yöneticileri seçme hakkına sahip olacak, yönetmenin fonu dahil olmak üzere okulun bütçe ve bütçe dışı kaynaklarını kontrol edecek” dedi.

Bir diğer önemli değişiklik de, reformları etkili bir şekilde uygulamak için XTV yönetim organlarının yapısının gözden geçirilmesi olacaktır. Halk Eğitim Bakanı, bakanlığın yapısında değişiklik yapma ve kamu eğitiminin tüm konuları hakkında karar verme hakkına sahip olacaktır. Özellikle, Bakan devlet eğitim standartlarını, müfredatları, teşvikleri ve kamu eğitiminde harcama tahminlerini bağımsız olarak formüle etme hakkına sahiptir.
Xabar.uz

Alakalı yazılar

Yorum yazın