Bişkek, Şanghay İşbirliği Örgütü Toplantısına hazırlanıyor

ŞİÖ üyesi devletlerin Adalet Bakanlarının toplantısı Bişkek’te yapılacak

07.05.2018

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te, 3-4 Mayıs tarihlerinde, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ)’ne üye devletlerin Adalet Bakanları altıncı toplantısının hazırlıkları için görevlendirilen uzmanlar ilk toplantılarını yaptı.

Kırgızistan Adalet Bakanlığı basın servisinde yayınlanan haberde, ŞİÖ ülkeleri Adalet Bakanlıkları hukuki hizmetleri ve adli-uzman faaliyetleri uzmanlarından oluşan çalışma grubunun toplantısının da yapıldığı bildirildi. Toplantıya Hindistan, Kazakistan, Çin, Kırgızistan, Pakistan, Rusya, Tacikistan ve Özbekistan’dan uzmanlar katıldılar.

Toplantıda adli faaliyetler ve hukuki hizmetlerin sağlanması, sivil ve ceza davalarında karşılıklı adli yardım gibi alanlarda işbirliği gibi konuların ŞİÖ üyesi ülkeler Adalet Bakanlıklarının Bişkek toplantısı gündemine alınması kararlaştırıldı.

ŞİÖ üye ülkelerinin Adalet Bakanları’nın ilk toplantısı, 2013 yılında Çin’in başkanlığında Pekin’de gerçekleştirilmişti. Bu toplantılar son beş senede her senede bir olmak üzere üye ülkeler başkentlerinden birinde yapılmaktadır.

Dünya Bülteni

Alakalı yazılar

Yorum yazın