Doğu Türkistan’da yalanlar, Gerçekler

images

Burhan Kavuncu

07.07.2015

Doğu Türkistan’daki işgal ve zulümler yeni bir olay değil. Özellikle Çin işgalinden itibaren komünist rejim, tarihin en acımasız katliamlarını gerçekleştirdi. Hem de aralıksız olarak. Hala da devam etmektedir. Etnik temizlik, Uygurları azınlığa düşürme uygulamaları, dini görünürlüğü engelleme, İslami eğitim ve ibadetlere müdahale, tepkileri katliamla bastırma politikası değişmeden devam ediyor.
Burada dikkati çeken, geçmişte daha büyük katliamlara gösterilmeyen tepkinin şimdi gösterilmesi. Bunun farklı sebepleri olabilir. İnsanların vicdanı yeni harekete geçmiş de olabilir. Türkiye yönetiminin konuya sahip çıkmış olması da etkili olmuştur. Yakında anlaşılır.

Ramazan öncesinde ibadetlerle ilgili resmi yasak getirildiği doğrudur. Haziran ayında meydana gelen 6 veya 7 olayda 100 civarında müslümanın şehadeti de. Ancak paylaşılan fotoğraflar arasında abartılı veya yanlış olanlar vardır. Müslümanlar arasında maalesef bu tip ajitatif yöntemlere başvuranlar çok. Bu yalanlar en çok zulüm gören insanlara ve onları savunanlara zarar veriyor.
Geçmişte Doğu Türkistan halkına bazı haklar verilmiş olabilir. Bunlar nice mücadeleler sonucunda alınmıştır. Kazanılmış haklar, diğer zulüm ve cinayetlerin üzerini örtemez.
Bizde Kürtlere tanındığı söylenen bazı haklarla ilgili olarak “daha ne istiyorlar” söyleminde olduğu gibi yapılan mezalim kapatılmak isteniyor.
Çin komünist rejiminin ne kadar insanlık dışı olduğunu, kendi halkına bile her türlü vahşeti reva gördüğünü bütün dünya biliyor. Dünya işçilerinin de en büyük düşmanı ÇKP’dir. Burada özellikle altını çizmemiz gereken bir husus: Çinli veya çekik gözlü diye insanlara saldıran ırkçı, aşağılık ve korkak fiilleri tasvip etmemiz mümkün değildir.

Alakalı yazılar

Yorum yazın