Rusya’da 100 yakın Tacik iş adamı dolar milyoneri oldu

27.06.2015

“Ozodi” radyosu Rus servisi Rusya’daki Tacik girişimcilerden 100’den fazla kişinin dolar milyonerleri olduğunu haber verdi. Habere göre yeni Milyonerler bu yıl ilk defa Moskova’da bir araya geldiler.

Son yirmi yılda Tacikistan vatandaş olan birçok kişi kendi emeği ve sermayesi ile Rusya’daki finans çevrelerinin üst seviyelerine tırmanmaya başardılar. Bazı tahminlere göre, şu anda Rusya pazarında Tacikistan asıllı 100’den fazla dolar milyonerleri bulunyor.

Haberde Tacikistan’ın Moskova büyükelçisi  Imomiddin Sattorov’un ilk kez Milyoner hemşerlerini bir arada topladığı bildirildi. Büyükelçilik sözcüsü Muhammed Egamzod 26 Haziranda ”Ozodi” radyosuna Tacik işadamları ile iki amacla görüştüklerini söyledi:

“Birincisi, onların Rusya’daki çalışmalarını desteklemek, ikincisi onları Tacikistan ekonomisine sermeye yatırmaya davet etmek”.

Rusya’daki Tacik zenginler daha önce camiler, mezarlıklar önerimi ya da yoksullara yardım etmeyi tercih ediyorlardı. Şimdi ise onlar kendi vatanlarında hastaneler, okullar ve yollar yapımına katkıda bulunuyorlar.

Tacik işadamları genel olarak kurutulmuş meyve, giysi ticareti ve inşaat sektöründe faaliyet gösteriyorlar. Onlar arasında Rus pazarını aşarak Arjantin, Vietnam, Hindistan, Peru ve Kolombiya’da çalışan iş adamları da bulunuyor.

Ancak, yine de Tacikistanlı iş adamları arasında Rusya’da en zenginler listesinin başında olan Özbek kökenli Alişer Usmanov ve Iskandar Mahmudov gibi dolar Milyarderleri şimdilik bulunmuyor.

 Ozodi

Alakalı yazılar

Yorum yazın