Doğu Türkistan’da 10 Uygur daha öldürüldü

27.06.2015

Doğu Türjkistan’daki Kuçar şehrinde bir kontrol noktasında 10 Uygur öldürüldü

Çin’in 22 Haziran’da Doğu Türkistan’ın Kaşgar şehrinde gerçekleştirdiği ve 25 Müslüman Uygur’un katledilmesi ve 3 Çin polisinin ölümü ile sonuçlanan olaydan sonra bir katliam haberi de Aksu iline bağlı Kuçar şehrinden geldi.

Kuçar’ın Uça bölgesinde bir polis kontrol noktasında en az 10 Müslüman Uygur’un Çin işgal polislerince katledildiği bildiriliyor.

Özgür Asya Radyosu’nun Çin’in Sina internet Haber portalına dayandırarak verdiği bilgiye göre Uça Kentindeki bir polis kontrol noktasına yangın bombaları ile saldırı düzenleyen ve sayısı bilinmeyen bir grup kontrol noktasında bir polisin ölümüne neden oldu. Silahlı Çin polislerinin ateş etmesi sonucu 10 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiği bildirildi.

Hong Kong’dan yayın yapan Çince “Dung Wang” internet Haber sitesi Kuçar’da ölümle sonuçlanan saldırı olayının meydana geldiğini, Çin işgal kuvvetlerinin Kuçar ve çevresini kuşatarak arama ve tutuklamalar yaptıklarını ve olayla ilgili kendilerine bilgi verenlere para ödülü vereceklerini ilan ettiklerini duyurdu. Çin yönetimi ise saldırılar ve ölümlerle ilgili suskunluğunu sürdürüyor.

Uzmanlar, Doğu Türkistan genelinde bir biri ardı sıra meydana gelen saldırı ve şiddet olaylarının esas suçlusunun Çin yönetimi olduğunu, Müslüman Uygurların kutsallarına saldırarak ve onların inançlarını aşağılayarak Uygurları tahrik ettiğini ve bu suretle bastırma ve öldürmek için kendilerine gerekçeler üreterek katliamlarına zemin hazırladığı noktasında birleşiyor.

Dünya Bülteni

Alakalı yazılar

Yorum yazın