Türkmenistan, hayat standartlarında İngiltere’yi geçti

18.06.2015

Yapılan son araştırmalarda Türkmenistan İngiltere’yi geçerek hayat kalitesi en yüksek 15’inci ülke oldu

Türkmenistan’ın hayat standartları ve kalitesi açısından İngiltere’yi de geçerek dünyada ilk 20 ülke arasına girdiği bildirildi.

Numbeo.com sayfası tarafından yapılan ankette İsviçre, Almanya ve İsveç hayat standardı en yüksek olan ülkeler olarak belirlendi. Listede bu ülkeleri ABD, Finlandiya, Danimarka, Avusturya, Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda takip ediyor.

Türkmenistan ise ankette 15’inci sırayı aldı ve 16’ncı olan İngiltere’yi geçmiş oldu. Sıralamada Kazakistan toplam 86 ülkeden 63’üncü oldu. Kalan Orta Asya ülkeleri ise listeye giremedi. Eski Sovyet Cumhuriyetlerinden Rusya 72, Ukrayna 75’inci sırada yer aldı. Türkiye ise 50’nci sırada yer alabildi.

Ülkelerdeki hayat kalitesi sıralamasının güvenlik, sağlık, perakende fiyatlar, tüketici gücü, ulaşım durumu, hava kirliliği ve gayrimenkul fiyatları gibi faktörler dikkate alınarak hazırlandığı belirtildi.

Hayat kalitesi olumsuz olarak değerlendirilen ülkeler listesinde Kamboçya, Bangladeş, Mısır, Vietnam, Moğolistan, Küba ve Venezuela bulunuyor.

Dünya Bülteni

Alakalı yazılar

Yorum yazın