Tacikistan’da İslamcı partiden Cumhurbaşkanına mektup

17.05.2015

Tacikistan İslam Uyanış Partisi, Rahman’a bir mektup yazarak partiye yönelik baskıların durdurulmasını istedi

Tacikistan İslam Uyanış Partisi (TİUP) yönetimi, ülkenin Cumhurbaşkanı İmamali Rahman’a bir mektup göndererek parti etrafında oluşan olumsuz duruma müdahale etmesini istedi.

Söz konusu mektup TİUP internet sayfasında yayınlandı. Cumhurbaşkanına mektup gönderme kararının parti Siyasi Konseyinin Pazartesi yaptığı toplantıda alındığı bildirildi.

Mektupta, “Partimize ve üyelerimize karşı baskılar 2012 yılından bu yana devam etmektedir. Ancak 2015 yılında yapılan meclis seçimlerinden sonra bu baskılar sistematik ve kötü amaçlı bir şekil aldı” denildi. Partiye karşı baskılar ve hukuk dışı eylemlerin çok açık olduğu belirtilen mektupta bunların vatandaşlar, mahalli ve yabancı uzmanların gözünden gizli kalmadığı ifade edildi.

Devlet yetkililerinin hukuka saygısı olmadığı belirtilen mektupta 18 yıl önce iç savaşın sona erdiği, hükümet ve muhaliflerin barış ve uyum konularında anlaşmaya vardıkları, bu da ülkede “istikrarı güçlendirdiği, insanlar arasında kardeşlik ve karşılıklı anlayış geri getirdiği, siyasi ve ekonomik gelişmelere yol açtığı vurgulandı.

TİUP yöneticileri partinin millete verdiği sözü her zaman tuttuğunu ve bunu zor zamanlarda gösterdiğini de anımsattı. Mektupta şu ifadeler kullanıldı:

“Hukuk ayaklar astına alınarak ve tüm insani, ahlaki değerler hiçe sayılarak yapılan iftira, baskı ve tehditler sabır sınırlarını zorluyor. Hiç şüphe yok ki, bütün bu olumsuz durumun sorumluluğu size ve hükümetinize ait olacaktır. Dolaysıyla alınacak kararlar milletimizin çıkarlarına ve milli değerlerimize dayalı olmalıdır.

Dünya Bülteni

Alakalı yazılar

Yorum yazın