Nazarbayev’in babası Sovyet korkusuyla fakir gibi yaşamış

05.06.2015

Nazarbayev, babasının değirmen sahibi bir zengin olduğunu ancak Sovyetlerin baskısı altında, onların takiplerinden korktuğpu için fakir gibi yaşadığını söyledi

Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, babasının zengin olduğu halde Sovyet takibinden korktuğu için fakir gibi görünmeyi ve öyle yaşamayı tercih ettiğini söyledi.

Nursultan Nazarbayev ülkesinde yapılan “Yabancı Yatırımcılar Konseyi” toplantısı sırasında babası ve dedesi hakkındaki anılarını paylaştı. Nazarbayev toplantıda babasının değirmen sahibi bir zengin olduğunu ancak Sovyetlerin baskısı altında, onların takiplerinden korkarak fakir olarak görünmeyi tercih ettiğini ifade etti.

1930’lu yıllarda Sovyetlerin uyguladığı politikalar sonucu Kazak nüfusun yaklaşık yüzde 50’si yani 4 milyona yakın kişi hayatını kaybetmişti. Stalin rejimi bunun yanında Kazakları göçebe hayatından vazgeçtirmek için 40 milyona yakın hayvanı da telef etmişti.

Yabancı Yatırımcılar Konseyi’nin Genel Kurul Toplantısı Kazakistan’da tarım sektörünün gelişmesini gündemine aldı. Konsey üyeleri Kazakistan tarım sektörünün öncelikleri ve sektör gelişiminin perspektifleri konularını tartıştı. Üyeler, ayrıca tarım sektörüne yatırım cazibesini ve tarımda yeni gelişmiş teknolojilerin tanıtımı ihtimali artırmak için önerilerde bulundu.

Dünya Bülteni

Alakalı yazılar

Yorum yazın