Netanyahu’nun kardeşinin oyunu Taşkent’te sahnelenecek

02.05.2015

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun üvey kardeşinin senaryosunu yazdığı tiyatro oyunu Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te sahnelenecek

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun üvey kardeşi İddo Netanyahu’nun yazdığı tiyatro oyunu Özbekistan’da sahnelenecek.

BBC Özbek hizmetinin haberine göre İddo Netanyahu’nun senaryosunu yazdığı “Dünyalar çarpıştığında” adlı tiyatro oyunu Taşkent Genç Seyirciler Tiyatrosunda oynanacak.

Haber ilk olarak tiyatronun web sitesinde yayınlandı. İddo Netanyahu’nun yazarı olduğu bu tiyatro oyunun İsrail’in Kuruluş Günü vesilesiyle ilk olarak Taşkent seyircisine sunulacağı bildirildi.

Çalışma Özbek yönetmen Nabi Abdurahmanov tarafından sahnelenecek. Bu yönetmen 2013 yılında Netanyahu’nun başka bir eseri olan “A Happy End/bir Mutlu Son” oyununu da sahneye koymuştu. Bu eserde Hitlerin Nazi Partisi iktidara geldiğinde Berlin’de yaşayan Yahudi asıllı bir fizikçi ve ailesinin hikayesi anlatıyor.

“Dünyalar çarpıştığında” eseri ise Albert Einstein ve Dr. Immanuel Velikovskiyning kendi aralarındaki görüşmeler üzerine kurgulanmış.

İddo Netanyahu eserinin gala toplantısında “Ben bu eseri dini ve ilmi yönden mükemmel gelişmenin bir insana ne kadar pahalıya mal olabileceğini anlatmak için yazdım” dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nın üvey kardeşi olan İddo Netanyahu tıp doktoru ve yazar. İddo Netanyahu adını “Kurtarıcılar” ve “İonnin son savaşı” adlı eserleri duyurmuştu.

Dünya Bülteni

Alakalı yazılar

Yorum yazın