Özbekistan’ın başkentinde büyük polis operasyonu

Özbekistan’da bir okulda Arapça yazılı ve tehdit içerikli olduğu iddia edilen bir kağıt bulunması üzerine operasyonlar başlatıldı

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi

Özbekistan’ın başkenti Taşkent’in Parkent ilçesindeki okullardan birinde Arap harfleri ile yazılan ve tehdit içerikli olduğu öne sürülen kağıtlar bulunması operasyon başlatıldığı bildirildi.

BBC kaynaklarına göre tehdit içerikli sayfalar Cuma günü Hisaroy adlı köydeki 29 numaralı ortaokulda bulundu. Bu okul ise Güneş Enerjisi Enstitüsüne çok yakın bir yerde bulunuyor. Bazı kaynaklar ise ilçedeki çocuk evi ve evlere de siyah bayrak ve tehdit içerikli sayfalar bırakıldığını iddia etti.

Cumartesi günü Parkent ilçesine çok sayıda polis ve özel kuvvet birimi gönderildi. İlçe ve köye giriş ve çıkış polis kontrolünde yapılıyor.

Parkent ilçesi ve Hisaroy köyü sakinlerinden önceden polis listesinde bulunanlar ve yurt dışında çalışarak Özbekistan’a dönenlerin istihbarat yetkilileri tarafından sorgulandığı bildirildi.

“Ozodlik” radyosu haberine göre olaydan sonra Parkent ilçesine İslam Kerimov’un sağ kolu olarak bilinen istihbarat şefi Rustam İnayatov ve İçişleri Bakanı Adham Ahmatbaev gelerek, incelemelerde bulundu.

İki hafta önce Özbekistan hükümeti Taşkent’teki bütün okullarda polis merkezleri oluşturma kararı almıştı.

Özbek muhaliflere göre Kerimov hükümeti tarafından bu şekilde ses getiren güvenlik tedbirlerinin arttırılması halk içinde panik oluşturarak insanların rejime bağlılığını arttırmak için yapılıyor.

Dünya Bülteni

Alakalı yazılar

Yorum yazın