Tacik liderden aykırı çıkış

Tacik lider Rahman, diğer Orta Asya ülkelerinin liderlerinin sık sık vurguladığı ‘radikalliğin’ Orta Asya ülkeleri için ciddi bir tehdit olmadığını, esas sorunun su ve ekonomi sorunu olduğunu söyledi

Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Orta Asya ülkelerinde öncelikli sorunun terör ve aşırılık değil, su konusundaki anlaşmazlıklarla zayıf ekonomiler olduğunu söyledi.

United World adlı Amerikan haber ajansına verdiği röportajda Tacik lider Rahman, diğer Orta Asya ülkelerinin liderlerinin özellikle Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov’un sürekli gündemde tuttuğu radikalliğin bölgede önemli bir sorun olmadığını ifade etti.

Tacik lider röportajında Tacikistan’ın ekonomik kalkınmayı, ulusal birlik, milli güvenlik ve sosyal istikrarın korunmasında ve halkın hayat standartlarının iyileştirilmesinde önemli mesafeler kaydetmesine rağmen zor bir dönemden geçtiğini belirtti.

Orta Asya devletleri arasında dil bakımından ayrıcalık taşıyan Tacikistan, komşuları Özbekistan, Kırgızistan ve Afganistan ile su, enerji temini, ulaşım ve sınır güvenliği gibi konularda çeşitli sorunlar yaşıyor.

Dünya Bülteni

 

Alakalı yazılar

Yorum yazın