Kırgız lider Atambayev Avrupa turunda

Kırgız lider Atambayev, 23 Mart-1 Nisan arasında Avusturya, Fransa, İsviçre, Belçika ve Almanya’yı ziyaret edecek

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, siyasi diyaloğu derinleştirmeyi hedefleyen ve ilişkilerin gelişmesine ivme kazandırmak amacıyla bazı Avrupa Birliği ülkelerinde temaslarda bulunacak.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Atambayev, 23 Mart-1 Nisan’da Avusturya, Fransa, İsviçre, Belçika ve Almanya’yı ziyaret edecek.

Ziyaretlere Avusturya’dan başlayacak olan Atambayev, Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, Parlamento Başkanı Sonia Tsvatsl ile görüşecek ve Avusturya-Kırgızistan İş Forumu’na katılacak.

Atambayev, daha sonra Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Birimi (UNODC) İcra Direktörü Yuriy Fedotov ile Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Genel Sekreteri Lamberto Zannier ile bir araya gelecek.

25 Mart’ta Fransa’ya geçerek Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüşecek olan Atambayev, iş forumuna katılacak. AB turnesi çerçevesinde 26 Mart’ta İsviçre’ye resmi ziyarette bulunacak olan Atambayev, İsviçre Konfederasyonu Başkanı Simonetta Sommaruga tarafından kabul edilecek.

Belçika ziyaretinde de Kral Louis Philippe ile görüşecek olan Atambayev, Brüksel’de Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ile bir araya gelecek. Atambayev, AGİT merkez binasında “Demokratik Kırgızistan” adlı resim sergisini de gezecek.

Atambayev, 31 Mart’ta Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ve Başbakan Angela Merkel tarafından kabul edilecek.

AB ziyaretlerinde Atambayev’e eşi Raisa Atambayev, Dışişleri Bakanı Erlan Abdıldayev, Cumhurbaşkanlığı Dış Politikalar Sorumlusu Sapar İsakov, Başbakan Yardımcısı Valeriy Dil ve Merkez Bankası Başkanı Tolkunbek Abdıgulov, eşlik edecek.

Dünya Bülteni

Alakalı yazılar

Yorum yazın