Özbekistan’da muhalefet de iktidar da Kerimov yanlısı!

Özbekistan meclisinde bulunan Kerimov yanlısı dört partiden ikisi iktidarı bölüşürken ikisi de muhalefet bloğunu oluşturdu

 

Özbekistan’da rejim yanlısı 4 partinin mecliste iktidar ve muhalefet görevlerini üstleneceği bildirildi.
Özbekistan’da aralık ayında yapılan milletvekili seçimlerinde en az oy alan iki parti, yani Adalet Sosyal Demokrat Partisi ve Demokratik Halk Partisi kendilerinin hükümetteki partilere muhalefette olduklarını ilan ettiler.

Bu iki partinin yönetim kurumları 16 Aralıkta bir özel toplantı yaparak böyle bir karar aldılar. Seçimlerin galibi olan Liberal Demokrat Parti ve “Ulusal Uyanış” Demokratik Partisi 14 Mart’ta Özbekistan meclisinde “Demokratik Güçler Birliği” isimli bir koalisyon oluşturduklarını açıklamışlardı.

Özbekistan’da 21 Aralık 2014’te gerçekleşen milletvekili seçimlerinde İslam Kerimov’un desteklediği Liberal Demokrat Parti 52 milletvekilliği kazanmıştı. İkinciliği 36 milletvekili çıkaran “Ulusal Uyanış” Demokratik Partisi almıştı.

Demokratik Halk Partisi 27, Adalet Sosyal-Demokrat Partisi 20 sandalye kazanmıştı. 15 Milletvekili Özbekistan Ekolojik Hareketinden doğrudan meclisin alt kanadında yer alıyor. Toplamda Özbekistan Meclisi alt kanadında 150 Milletvekili bulunuyor.

Dünya Bülteni

Alakalı yazılar

Yorum yazın