Kazakistan’da başkan adayı Kazakça sınavını geçemedi!

Kazakistan’da cumhurbaşkanı adaylarından birinin kazak dili sınavını geçemediği, Kazakça konuşması için verilen 15 dakikalık sürenin sadece beş dakikasını kullanabildiği bildirildi

Kazakistan’da cumhurbaşkanlığına adaylığını koyan Cuman Kanat’ın Kazak dili sınavını geçemediği belirtildi.

Kazakistan Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamada adaylardan Cuman Kanat’ın adaylar için mecburi olan Kazak dili sınavı geçemediği ifade edildi. Açıklamada “7 Mart günü YSK dil komisyonunda dil yeterliliği sınavına katılan Cumhurbaşkanı adayı Cuman Kanat bu sınavı geçememiştir. Komisyonun kararı oy çokluğuyla alınmış ve adayın devlet dilini istenen düzeyde bilemediği tespit edilmiştir.” denildi.

Kazak Dili Sınavı Komisyonu Başkanı Mirzatay Joldasbekov adayın yazılı sınav olan “Benim ülkem, benim toprağım” başlıklı metnin yazılmasında 31 gramer hatası yaptığını, ayrıca sözlü anlatımda konuyu izah edemediğini söyledi.

Bunun yanında Cumhurbaşkanı adayının Kazak dilinde bir tek şiiri ezbere bilmediği de ortaya çıktı. YSK raporunda adayın Kazak dilinde konuşması için verilen 15 dakikanın sadece 5 dakikasını kullanabildiği belirtildi.

Kazakistan’da erken Cumhurbaşkanlığı seçimleri 26 Nisan’da yapılacak.

Dünya Bülteni

Alakalı yazılar

Yorum yazın