Kırgız muhalifler ABD ve Türkiye’ye gelecek

Kırgız muhalif siyasetçilerden oluşan bir heyet Rusya’taki krizin ülkelerine etkisini ve ekonomik destekleri konuşmak üzere ABD ve Türkiye’yi ziyaret edecek

Kırgızistan’ın muhalif milletvekilleri Ruşen Jenbekov, Ömürbek Abdurrahmanov, Daniyar Terbişaliev ve muhalefetçiler Kubatbek Baybolov, Kubanichbek Kadirov, Adil Turdukulov ve bazı STK temsilcilerinden oluşan heyet ABD ve Türkiye’yi ziyaret edecek.

Heyetin ziyareti ve amaçları hakkında milletvekili Ruşen Jenbekov “Azattik” radyosuna açıklamalarda bulundu. Jenbekov’a göre Kırgız heyeti ABD Dışişleri Bakanlığı, Senatosu ve diğer bazı hükümet kurumları ile görüşmeler yapacak. Kırgız siyasetçi, görüşmelerin içeriği ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Öncelikle ABD’li yetkililerle demokratik ilkelere bağlı kalarak alternatif bilgi kaynaklarının sayısını artırma konusunu görüşeceğiz. İkincisi Rusya’da ekonomik kriz yaşanıyor ve bunun iki yıldan sekiz yıla kadar süreceği söyleniyor. Bu kriz kesinlikle Kırgızistan’ı da etkileyecektir. Katılacağımız toplantılarda ülkemize ekonomik yardım konusunu da gündeme getireceğiz.”

Kırgız heyeti aynı konuları görüşmek üzere Türkiye’yi de ziyaret edecek. Heyetin ziyaret masrafları katılımcıların kendi hesaplarından karşılanacak.

Dünya Bülteni

Alakalı yazılar

Yorum yazın