Kırgızistan’da havalimanı baskınında bir kişi kaçırıldı

Kırgızistan’da havalimanını basan beş kişilik grup yolcuların paralarını ve bir yolcuyu kaçırdı

Kırgızistan’ın Oş şehrindeki Uluslar arası Havalimanı’nda çevik kuvvet polisi kıyafeti giyen beş kişinin Doğu Türkistan’ın başşehri Urumçi’ye gidecek yolculara engel olduğu ve bir yolcuyu kaçırdığı bildirildi.

Olay Cumartesi günü sabah 10 sularında havalimanının VIP salonu yanındaki odada gerçekleşti. Oş – Urumçi uçağı yolcuları bagajlarını kontrol ettirdiği sırada odaya giren Kaleşnikof silahlı polis görünümlü beş kişi yolcuların bütün paralarını aldıktan sonra aralarından birini kaçırarak ortadan kayboldular.

Tanıklara göre saldırganlar havaalanından Toyota Estima marka bir araca arabasına binerek kaçtı. Oş ili Emniyet Müdürlüğü sözcüsü Janice Ashirbaev olay hakkında şu bilgileri verdi:

“Silahlı insanlar özel operasyon yürütüyor diye silah zoruyla yolcuları yere yatırmışlar. Sonra onları tehdit ederek 4-5 torba para ve bir yolcuyu kaçırmışlar. Baskını yapanların D 0118 rakamlı Toyota Estima arabasını kullandıkları tespit edildi. Güvenlik birimlerimiz suçluların yakalanması için harekete geçmiş durumdadır.”

Ashirbaev araba plakasının sahte olabileceğini de sözlerine ekledi.

Çalınan paraların Urumçi’ye ticaret için gitmekte olan Kırgız vatandaşlarının kendi aralarında topladığı paralar olduğu belirtildi. Yerel polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Geçen yıl Kasım ayında da Oş havaalanında buna benzer olay yaşanmış, silahlı dört kişi bir işadamının 4,5 milyon doları bulunan iki çantasını çalarak kayıplara karışmıştı. Kısa bir süre içinde silahlı saldırganlardan biri yakalanarak 1 milyon 100 bin dolar geri alınmıştı.

Dünya Bülteni

Alakalı yazılar

Yorum yazın