Tacikistan İslami Diriliş Partisi adaylarını açıkladı

Tacikistan İslami Diriliş Partisi, kongresini gerçekleştirdi ve Mart ayındaki seçimlerde yarışacak milletvekili adaylarını belirledi

Tacikistan önümüzdeki mart ayında yapılacak seçimlerde milletvekili sayısını arttırmak isteyen İslami Diriliş Partisi genel kongresini yaptı. Kongrede milletvekili adayları da belirlendi.

Kongrede konuşma yapan partinin Genel Başkanı Muhiddin Kabiri özellikle yolsuzlukla mücadele ve özgürlüklerin ihlali konularında çalışmalarının artarak süreceğini söyledi. Kabiri, hükümetin vergileriyle ayakta durduğu halka saygı göstermesi ve ülkenin gelişmesine engel olan rüşvet ve yolsuzlukla gerçekten mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

Kabiri konuşmasında hükümete seslenerek “Halk zaten sizin her şeyinizi temin ediyor. Ancak insanlarımızın esas çoğunluğu bu kış günlerinde soğuk ve karanlık evlerde yaşıyor. Siz ise bu halkı rüşvet ile soymaktasınız” ifadelerini kullandı.

İslami Diriliş Partisi lideri Kabiri parti üyelerini seçim sürecinde hükümetin baskılarına rağmen daha temkinli ve sabırlı olmaya davet etti.

Kongre gelecek yıl Mart ayında yapılacak olan meclis seçimlerinde parti adına yarışacak aday listesini de onayladı. Şu anda bu parti saflarında, 40 binin üzerinde üye bulunuyor. İslami Diriliş Partisi mecliste iki milletvekili tarafından temsil ediliyor.

Tacikistan Meclisi’nin alt kanadı 63 milletvekilinden oluşuyor.

Dünya Bülteni

Alakalı yazılar

Yorum yazın