Kastamonu Üniversitesi Rertörü Prof: Seyit AYDIN : “TÜRKİSTANLI” öğrenciler ortak geleceğimiz”.

 

 

İstanbul’da bulunan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Seyit Aydın, Türkistan-Der yöneticileriyle bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede dernek başkanı Burhan Kavuncu, Türkistanlı öğrencilerin eğitim ve öğrenimleri için yaptığı hizmetlerden dolayı Prof.Seyit Aydın’ı tebrik etti ve “Türkistan dostu” olmanın nişanesi olarak “chopon ve do’ppi” giydirdi.

Türkistan-Der, Kastamonu Üniversitesi’nin Türkistanlı öğrencilere göstermiş olduğu kolaylıklar ve hizmetler için rektör Prof.Dr. Seyit Aydın’a bir teşekkür ziyareti planlıyordu. Sayın Rektör’ün İstanbul’da bulunması vesilesi ile bu ziyaret İstanbul’da gerçekleşmiş oldu. Görüşmeye dernek başkanı Burhan Kavuncu’dan başka, başkan yardımcısı Dr.Namaz Normumin, genel sekreter Dr.Alim Oktay Çatkal, yönetim kurulu üyeleri Azad Tekin Ulutaş ve Zakircan Rahmetullah ile Arabistan’da yaşayan Türkistanlılar adına Rahmetullah Habibi de katıldı. Kastamonu Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof.Dr. Ömer Atalar da görüşmede hazır bulundu.

Türkistan-Der Başkanı Burhan Kavuncu, Kastamonu Üniversitesi’nin Türkistanlı öğrencilerin öğrenim ve eğitimlerine vermiş olduğu desteğe teşekkür etti. Gösterilen bütün iyi niyet, halis duygular ve güzel hizmetlere karşılık Türkistanlıların minnet ve şükranlarını ifade etti. Arabistan’da yaşayan Türkistanlılar adına konuşan Rahmetullah Habibi ise “Doksan üç yıldan beri Türkistanlılar için böyle bir imkanın ilk defa sağlanmış olduğunu, bu büyük hizmete karşılık Mekke’de ve Medine’de bulunan bir çok Türkistanlının Türkiye Devleti yetkililerine ve Kastamonu Üniversitesi yöneticilerine dua ettiklerini” bildirdi. Rektör Prof.Dr.Seyit Aydın ise, bu sene 600 civarında yabancı öğrencinin üniversiteye kabul edildiğini, bu öğrencilerin çoğunluğunun Afrika ve Orta Asya’dan geldiğini, Türkistanlı öğrencilerin katılımından memnuniyet duyduklarını ifade etti. Ayrıca “Türkistan ülkelerinin müstakilliği ve gelişmesi hepimizin müşterek arzusudur. Türkistanlı öğrencilerin burada, hep birlikte, diğer öğrencilerle kaynaşarak iyi bir eğitim almalarını istiyoruz. Bu öğrenciler Türkistan ülkelerinin ve Türkiye halkının yakınlaşmasına vesile olacaktır” dedi. Görüşmede ayrıca Türkistanlı öğrencilerin yurt, sağlık, dil problemleri, branş tercihleri, yüksek lisans ve doktora programları gibi konular da ele alındı.

Türkistanlıların sevgi ve şükranlarını ifade etmek üzere rektör Prof.Dr.Seyit Aydın’a ‘Semerkant choponi ve Kokant do’ppisi’ giydiren Burhan Kavuncu, “sizi fahri Türkistanlı olarak görüyor ve Türkistan davasına hizmetlerinizin devamını diliyoruz” dedi.

 

meclis 5'li

 

meclis 8'li

 

meclis 4'lü

Alakalı yazılar

Yorum yazın