“Kazak Hanlıkları” hakkında 20 bölümlük filmin çekimi başlandı

Kazak Hanlıkları tarihi hakkında belgesel dizinin çekimleri 2015 yılında başlayacak. Dizinin 20 bölümden oluşması öngörülüyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Kırım ilhakından sonra Kazakların tarihte devleti olmadığını iddia etmişti.  Yapılacak yeni dizinin bu iddiayı çürüteceği belirtiliyor.

Gelecek yılın başında Kazak Hanlıkları tarihini anlatan 20 bölümlük belgesel dizi çekimlerine başlanacak. Kazakistan Kültür ve Spor Bakanı Arıstanbek Muhammed oğlu konu hakkında “Kazinform” ajansına açıklama yaptı.

Ayrıca Kazak Bakan Kazan devlet geleneğinin 550 yıldönümü dolaysıyla organize edilecek etkinlikler hakkında da bilgi verdi.

“.Kazak Hanlıkları tarihi üzerine 20 bölümlük dizi filmi çekmeyi planlıyoruz. Biz tarihimizi çağdaş yöntemlerle anlatmayı istiyoruz.  Bunu sanatsal yoldan yapmak için Ocak 2015’den itibaren bu dizi çekimlerine başlayacağız”, dedi Arıstanbek Muhammed oğlu.

Kazak Bakan devletinin 550 yıldönümü kutlamalarında birçok büyük projeleri gerçekleştireceklerini de söyledi. Bunlar arasında konu ile ilgili uluslararası konferanslar, bilimsel araştırmalar ve geziler vardır. Toplamda bu kutlamalar çerçevesinde 100 fazla programlarını yapılması düşünülmektedir.

http://www.centrasia.ru/news.php?st=1415096400

Alakalı yazılar

Yorum yazın