Kırgız liderden ‘radikal İslam’ çıkışı

Kırgız Cumhurbaşkanı Atambayev, ülkesinde dini radikalleşme olduğunu savunarak laiklik ilkesini daha sıkı uygulayacağının sinyalini verdi

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ülkesinde son zamanlarda ‘dini radikalleşme’nin arttığını savunarak bununla mücadele edeceklerini söyledi.

Devlet Savunma Konseyinde konuşan Atambayev, “Konu Ulusal güvenliğimiz olduğunda devletin dini konularda düzenlemeler yapması kaçınılmaz olur. B2014-2020 yılları döneminde nasıl bir dini politika izlememizi şimdiden belirlememiz lazim” dedi.

Kırgız Cumhurbaşkanı dini alanda bütün dünyada son aylarda hızlı değişiklikler olduğunu belirterek “Ortadoğu’da son olaylar, sözde IŞİD’in ve aşırı dincilerin insanlığın temel normları ile bağdaşmayan cinayetleri, eylemleri bizim devlet ve din ilişkilerini yeniden gözden geçirmemizi zaruri kılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Atambayev, ilk kez din alanında devlet politikasının “laik devlet” ilkesine dayanacağını söyledi A

Atambayev, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“Radikal İslam’ın gerçek İslam ile hiçbir ilgisi yoktur. Bazıları yeni yılı kutlamayın, bize sadece Ramazan ve Kurban bayramları yeterlidir demektedir. Bizim başka bayramlarımız da var: Bağımsızlık Günü, Navruz, Zafer Bayramı. Bunları kutlamak bazılarına göre ‘kafir’ olmaktır”

Dünya Bülteni

Alakalı yazılar

Yorum yazın