Kastamonu Üniversitesi’nde 145 Türkistanlı

IMG-20141025-WA0034  

Kayıtlarını yaptırarak Kastamonu’da yerleşen öğrencilerimizden bir grup  ve aileleri

 KASTAMONU ÜNİVERSİTESİNDE 145 TÜRKİSTANLI

Türkistan-Der’in çalışmaları güzel gelişmelere vesile oluyor. SİM Vakfı (Satuk Buğrahan İlim ve Medeniyet Vakfı) ve Türkistan-der’in çalışmaları sonucunda 150 civarında öğrencimiz Kastamonu Üniversitesi’ne kayıt yaptırdı. Çoğunluğu Arabistan’da yaşayan Afganistan vatandaşı Özbeklerin yanı sıra Özbekistan, Kırgızistan, Tacikistan, Rusya ve Doğu Türkistanlı öğrenciler de Türkiye’de üniversite eğitimi alma hakkı kazandılar. Derneklerimizin bilgisi dışında da bir çok Türkistanlı kardeşimizin üniversiteye kayıt yaptırdığını öğrenmiş bulunuyoruz.

Türkiye’ye gelerek okullarına kayıt yaptırdıktan sonra kalacakları yurtlara da yerleşen Türkistanlılar arasında 15 civarında da kız öğrenci bulunuyor. Yeni bir üniversite olan (kuruluş: 2006)  Kastamonu Üniversitesi bu sene 800 civarında yabancı uyruklu öğrenciyi kabul etti. Hükûmetin ve YÖK’ün İslam ve Türk dünyasıyla, mazlum milletlerle yakınlaşma politikaları gereğince çok sayıda Afrikalı ve Türkistanlı öğrenci ülkemize geliyor. Türkistanlı öğrencilere sıcak bir yuva oluşturmak için büyük bir çaba gösteren Üniversite yöneticilerine teşekkür borçluyuz. Özellikle rektör Prof.Dr.Seyit Aydın, rektör yardımcısı Prof.Dr.Sezgin Ayan, öğrenci işleri daire başkanı Nihal Yılmaz ve isimlerini sayamadığımız  kıymetli idari ve akademik personel, ciddi bir fedakarlık ve gayret göstererek öğrencilerimizin hem kayıt işlemlerinde hem de kalacakları mekanlara yerleşmelerinde büyük kolaylıklar sağladılar. Türkistan-Der Genel Başkanı Burhan Kavuncu, rektör Seyit Aydın’a aşağıdaki mesajı yolladı:

“Muhterem hocam. Türkistanlı öğrenciler için gösterdiğiniz duyarlılık ve çabalar için size, yardımcınız Sezgin beye ve Öğrenci İşleri Dairesi yöneticilerine şükran borçluyuz. Türkistanlılar camiası olarak sizlere can-ı gönülden dua ediyoruz. Allah razı olsun.

Allah’a emanet olunuz. Saygılarımla”.

Öğrencilerimiz ve aileleri Türkiye’de yüksek öğrenim görecek olmanın heyecanı ve sevinci içindeler. Biz de Türkistan-Der olarak böyle bir hizmete vesile olduğumuz için bu sevinç ve heyecanı paylaşıyoruz.

Tahsil hayatı süresince Özbek, Tacik, Kazak , Kırgız, Uygur öğrencilerimiz Yemenli, Afrikalı kardeşleriyle kaynaşarak Müslüman halkların kardeşliğini fiilen gerçekleştirecek, Türkistan davasının iyi eğitim görmüş başarılı evlatları olarak, halkımıza ve davamıza büyük hizmetler yapacaklar inşallah.

(Türkistan-Der Haber Merkezi)

Alakalı yazılar

Yorum yazın