Özbekistan’da internet üzerinden sesli görüşmelere engel

Özbekistan’da internet üzerinden sesli görüşme imkanı sunan programların kullanılamadığı bildirildi

Özbekistan’da Skype, WhatsApp, Telegram, Viber, Mail.Ru gibi haberleşme kanalları aracılığı ile sesli konuşmalarda sorunlar yaşandığı belirtildi.

“Ozodlik” radyosu haberine göre bu hizmetlerden faydalananlar Öztelekom devlet şirketinin bu haberleşme kanallarını engellediğini iddia ediyor. Kullanıcılar yakınları ile yazışmada sorun olmadığını, ancak konuşmaların engellendiğini bildirdi.

Kullanıcılara göre sorun bir haftadır devam ediyor ve konuşmaların başlamasından birkaç saniye sonra karşı tarafla bağlantı kesiliyor.

Özbekistan’da İnternet hizmetlerinin devlet tarafından sıkı kontrol edildiği biliniyor. Uluslararası medya kuruluşları internete getirilen yasaklardan dolayı Özbek hükümetini İnternet düşmanı olarak ilan etmişlerdi.

2011 Mart ayında Özbekistan İletişim ve Haberleşme Devlet Konseyi, hükümetin internet yayınlarını kısıtlaması için baskı yaptığını açıklamıştı.

Ozodlik radyosunun bildirdiğine göre kullanıcılar proxy hizmetlerinden faydalanarak, Özbek hükümetinin internetteki engellemelerinin aşıyor.

Dünya Bülteni

Alakalı yazılar

Yorum yazın