Semerkant muhakkak gidilmesi gereken 50 şehir arasında

Huffington Post tarafından hazırlanan dünyanın gidilmesi gereken 50 şehirleri arasına eski Sovyetler sınırları içerisinden sadece Semerkant’a yer verildi

Özbekistan’ın İslam tarihinde de önemli bir yeri olan tarihi şehirlerinden Semerkand’a dünyanın ilgisi artıyor. ABD’nin önemli haber sitelerinden Huffington Post,  yayınladığı haberde eski Sovyetler sınırlarındaki şehirlerden sadece Semerkant’a “görülmesi gereken 50 şehir” listesinde yer verdi.

Huffington Post haberinde Semerkant’ın İpek Yolu üzerinde bulunan antik bir şehir olduğu belirtilerek şehir merkezindeki Registan Meydanı’ndaki medreseler ve mozaiklerin İslam mimarisinin dünyadaki en güzel örneklerinden biri olduğu ifade edildi. Özbekistan’daki bu şehrin tıpkı dünyanın en çok ziyaret edilen şehri Londra gibi prestijli müzeleri, ünlü sokak pazarları var.

Huffington Post’un şehirler listesi üyeleri sürekli seyahat eden Minube.net Derneği ile birlikte dünyanın en meşhur yerlerini belirlemek için hazırlandı. Listede Asya, Amerika ve diğer bölgelerdeki tarihi şehirlere yer verildi. Listede yer alan 50 şehir herkesin muhakkak görmesi gereken ünlü merkezler olarak belirtildi.

Listede İslam coğrafyasından ayrıca Fas’ın Marakiş, Ürdün’ün Petra, Filistin’in Kudüs, Etiyopya’nın Lalibela, Türkiye’nin İstanbul, Mısır’ın Luksor ve  Tanzanya’nın Zanzibar şehirlerinin yanı sıra İspanya’daki Endülüs şehirleri Sevilla ve Gırnata da yer aldı.

http://www.dunyabulteni.net/

Alakalı yazılar

Yorum yazın