Kerimov’un torunundan ilginç açıklamalar

 

Kerimov'un torunundan ilginç açıklamalar

Özbekistan cumhurbaşkanı İslam Kerimov’un ev hapsine aldığı kızı Gülnara’nın oğlu, dedesinin başkaları tarafından yönlendirildiğini iddia etti

Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’un kendisi ile aynı isim ve soyismi taşıyan torunu, annesini ve dedesini dışarıdan yönetmeye çalışan birileri olduğunu iddia etti.

İslam Kerimov’un kızı Gülnara Kerimova’nın oğlu, Cambridge Üniversitesi öğrencisi olan İslam Kerimov, Rusya’nın özel bir TV kanalına verdiği özel demeçte ailesi hakkında ilginç açıklamalar yaptı.

Bazı kişilerin annesini ve dedesini yönlendiren birileri olduğunu iddia eden torun Kerimov, ailenin içerisine nifak tohumları ekildiğini söyledi. Düşmanlarının dedesine annesi ile ilgili farklı ve doğru olmayan bilgiler verdiğini savunan Kerimov, dedesi ile görüşmesi durumunda annesi ile dedesi arasında sorun kalmayacağını söyledi.

Torun Kerimov’a göre annesinin düşmanları 2015’te yapılması beklenen cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde memlekette istikrarı bozmak istiyor.

Özbek muhaliflere göre Kerimov’un büyük kızı Gülnara Kerimova, mahalli ve yabancı şirketlerin paralarına el koyarak Özbekistan’n en zengin kişilerinden biri oldu. İsveç ve İsviçre mahkemelerinde de Gülnara hakkında dolandırıcılık ve rüşvet iddiasıyla davalar açılmıştı. Cumhurbaşkanlığı görevine devam etmek isteğini belirten İslam Kerimov da kızını bu nedenlerden dolayı ev hapsine almıştı.

Özbekistan’da meclis seçimleri 2014 sonunda, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ise 2015 Mart ayında gerçekleşmesi bekleniyor.

Dünya Bülteni

Alakalı yazılar

Yorum yazın