Türkistan-Der Kongresi Yapıldı

Uluslararası Türkistanlılar Dayanışma Derneği (Türkistan-Der) 2.olağan kongresini 25 Mayıs 2014 günü gerçekleştirdi. Kongrede divan başkanlığına Azad Tekin Ulutaş, yardımcılığına da Abdülhamit Mümin ve Zakircan Rahmatullah seçildiler.

Açılışta önce Türkistan şehidleri için dua edildi. Ardından Dernek Başkanı Burhan Kavuncu açış konuşmasını yaptı. Kavuncu konuşmasında, “Türkistan davasının önemi” ne ve “son yıllarda yaşanan Türkistan’dan büyük göç” olayına değindi. Daha sonra, Genel Muhasip Muhammed Şerif  faaliyet ve mali durum raporları ile tahmini bütçeyi okudu. Denetleme kurulu raporlarının okunmasından sonra faaliyet ve denetleme raporları ibra edildi.

Tüzük değişiklikleri için Başkan Burhan Kavuncu hazırladığı teklifi okudu. Bir önerge veren Av.Abdülhalim Yılmaz  derneğin kısa adı olan UTD-DER’in, bundan sonra TÜRKİSTAN-DER olarak değiştirilmesini teklif etti. Genel kurul, derneğin kısa adının Türkistan-Der olmasını oy birliği ile kabul etti.

Daha sonra yeni dönemde Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu’na seçim için teklifler soruldu. Yapılan teklif, genel kurul tarafından oy birliği ile kabul edildi. Buna göre dernek organları şu kişilerden oluştu:

Yönetim Kurulu : Burhan Kavuncu (Başkan), Dr.Namoz Normumin (Başkan Yardımcısı), Dr.Alim Oktay Çatkal (Genel Sekreter), Muhammed Şerif (Genel Muhasip), Azad Tekin Ulutaş (Asil Üye), Abdulhamid Mumin (Y.üye), İlhamiddin Eşankuloğlu (Y.Üye), Abdullah Genç (Y.Üye), Şemsuddin Damla (Y.Üye), Zakircan Rahmetullahoğlu (y.üye)

Denetleme Kurulu : Veli Bayramoğlu ( Başkan), Yahya Damla (üye), Nurali Ahatoğlu (üye), Nasrullah Andican (Y.üye), Alim Purtulov (Y.üye), Maksad Alioğlu (Y.üye)

Alakalı yazılar

Yorum yazın