Kırgızistan ve Türkiye, Göçmen İşçilerin Korunması Alanında İşbirliği Etkinleştirecek

Kırgızistan ve Türkiye, göçmen işçilerin korunması alanında işbirliği etkinleştirecek. Konu hakkında Kırgızistan Çalışma, Göç ve Gençlik Bakanlığı Bakanı Yardımcısı Doskul Bekmurzayev ile Türkiye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı temsilcilerinin görüşmesi sırasında belli oldu.

Kırgızistan Çalışma, Göç ve Gençlik Bakanlığı’nın basın hizmetinden verilen bilgiye göre, 3-5 Mart arası tarihlerde Bakanlık temsilcilerinden oluşan heyet Ankara (Türkiye) şehrine resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Görüşme, ticari ve ekonomik işbirliği üzerinde Kırgız-Türk hükümetlerarası komisyonunun 13-15 Ağustos 2013’te Ankara’da imzalanan protokolun 1. maddesinin 1.4. bendini gerçekleştirmek amacıyla düzenlendi.

Böylece, iki ülke arasında göçmen işçilerin sosyal ve yasal konumunu korumayı öngören anlaşma tasarısı üzerinde ortak çalışmaya ilişkin konular ele alındı. Ayrıca, iki taraf, her iki ülkenin sosyal güvenlik, çalışma ve istihdam alanında ilgili bakanlıklar arasında işbirliği etkinleştirme hakkında görüş alışverişinde bulundu. Görüşmeler sonucunda, Nisan ayının ilk yarısında söz konusu protokolu uygulama amacıyla anlaşma hazırlamak için bir çalışma grubu oluşturmak gerektiği hakkında anlaşma elde edildi.

Kırgızistan Çalışma, Göç ve Gençlik Bakanlığı’nın belirttiği gibi, bugüne kadar Kırgızistan ve Türkiye arasında göç alanında hiçbir anlaşma olmamıştır.

Kabar Haber Ajansı

Alakalı yazılar

Yorum yazın