Azerbaycan’da patlamalar

17.02.2014

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de çok sayıda patlama meydana geldi. İnşaatı devam eden bir binada ve bir benzin istasyonunda meydana gelen patlamalar sonucunda 2 kişi hayatını kaybetti. Bilesuvar’da da akaryakıt taşıyan bir araç, Şeki’de ise elektrik deposu patladı. Bu patlamalarda da ölü ve yaralıların olduğu açıklandı.
Bakü’deki patlama Azadlık caddesindeki metro istasyonu yakınında meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre 200 metre uzaklıktan duyulan patlama üç binaya ve çok sayıda araca da zarar verdi. Resmi açıklamaya göre patlama teknik nedenlerden yaşandı ve 4 kişinin yaralanması ile sonuçlandı. Ancak tanıklar yaralıların çok daha fazla olduğunu bildirdi.
İkinci patlama ise Hatai ilçesinde gerçekleşti. Bölgelerde de yaşanan patlamaların peş peşe gelmesi çeşitli yorumların yapılmasına neden oldu.
Kısa bir süre önce kendisini Vehhabi olarak tanıtan silahlı bir grup Azerbaycan’a karşı savaş ilan etmiş ve ulusal güvenlik birimleri kuzey bölgelerinde operasyon yapacaklarını açıklamıştı. Bazı analistler saldırıların bu grup tarafından yapıldığını ve devam edebileceğini söyledi.

Dünya Bülteni

Alakalı yazılar

Yorum yazın